Stuur email : fightforsight@lions.nl

Oogzorg voor kinderen (458)


Malawi, in Zuidelijk Afrika, heeft ongeveer 15 miljoen inwoners, waarvan de helft kinderen. Slechts 10% van hen gaat naar school. Ongeveer 6000 kinderen kunnen niet goed zien; een aantal van hen volgt daarom onderwijs in speciale scholen. In Blantyre, de 2e stad van Malawi is een oogcentrum voor slechtziende kinderen opgezet.

Project in het kort
BICO, Blantyre Institute for Community Ophthalmology
Onderzoeken van kinderen en behandelplan maken
Opleiden van leerkrachten
In 2012 t/m 2013 werd een proefproject gehouden

Projectbedrag: € 24.900

Doelen
Kinderen worden onderzocht om de reden van het slechter zien vast te stellen: een bril, of een operatie, wanneer er een operabele oogaandoening is. De leerkrachten wordt geleerd om slechtziendheid te herkennen, en om met slechtziende kinderen om te gaan, ook als ze geopereerd zijn. Als proefproject deden drie scholen mee, verspreid over het land.

Vervolg project
In drie scholen voor slechtziende - en blinde kinderen. Aan de kosten hiervan wordt door SLWB en Wilde Ganzen 24.900,- bijgedragen. Hierbij vooral aandacht voor leermiddelen voor onderwijs aan de kinderen, extra scholing van onderwijzers, workshops, oogonderzoek bij de kinderen en brillen.

 

Steun onze goed doordachte plannen met een gift! - U krijgt 50% premie van Wilde Ganzen
GanzenBankrekeningnummer: NL43 ABNA 0439 2213 15

Word donateur of geef eenmalig

Maak het verschil in het leven van mensen


Over Ons


Fight for Sight werkt sinds 1993 samen met Wilde Ganzen. Elke euro wordt door Wilde Ganzen vermeerderd met 50%. Bij de financiële verantwoording wordt afgelegd binnen de jaarrekening van Fight for Sight.

Copyright 2022 by Fight for Sight - The Netherlands | All rights reserved

webcreation: Free Design