Skip to main content

Stuur email : fightforsight@lions.nl

Doneren en nalaten


Maak het verschil
Vele Nederlanders doen schenkingen of leggen in hun testament vast aan welke goede doelen hun vermogen gaat na hun overlijden. Het nalaten aan een goed doel kunt u op meerdere manieren doen. Wilt u Fight for Sight geld of vermogen nalaten, dan kunt u dit laten vastleggen in een testament. Een zelfgeschreven document is in dit geval niet officieel rechtsgeldig. Nalaten kan op twee verschillende manieren.

Erfstelling
Met een erfstelling kunt u Fight for Sight benoemen als enige of mede-erfgenaam. Als mede-erfgenaam ontvangt Fight for Sight een percentage van de nalatenschap. De hoogte van het percentage bepaalt u zelf. Fight for Sight deelt de erfenis met uw andere erfgenamen. Is Fight for Sight de enige erfgenaam dan ontvangt Fight for Sight de hele nalatenschap.

Legaat
Een legaat is een vastgelegd deel van uw erfenis, bijvoorbeeld een schilderij, huis, effectenportefeuille, een vast bedrag of een bepaald percentage van uw vermogen. Een goede optie als u heel precies wilt vastleggen wat u aan Fight for Sight geeft.

Geen erfbelasting
Goed om te weten: Fight for Sight betaalt die niet omdat zij de ANBI-status heeft. Het bij testament bepaalde komt dus volledig ten goede aan ons werk ter voorkoming van blindheid in ontwikkelingslanden. De notaris zal opgeven welke gegevens in de wens moeten worden vermeld.

Opstellen
Nalaten aan een of meerdere goede doelen kan alleen via een testament dat door een notaris is opgemaakt. Een codicil (eigen handgeschreven verklaring) is niet voldoende. De notaris adviseert over de mogelijkheden en legt de uiterste wil vast in een notariële akte. Een testament heeft pas rechtskracht als de erflater en de notaris het testament hebben ondertekend. Neem contact op met de penningmeester van Stichting Fight for Sight. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nu doneren
Maak een bedrag naar wens over op de bankrekening van Fight for Sight. Door de samenwerking met Wilde Ganzen wordt dit vermeerderd met 50% en zorgen wij dat dit goed wordt besteed in een van de lopende projecten. Wil u weten welke? Neem dan contact met ons op. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Rekeningnummer om te doneren 

NL 43 ABNA 0439 2213 15

Bij Fight for Sight gaat echt 99% naar het goede doel!