Skip to main content

Stuur email : fightforsight@lions.nl

Opleiding blinden in Nepal (491)


De Lions Werkgroep Blinden helpt niet alleen bij het voorkomen en genezen van blindheid. Dit project is erop gericht om jonge blinde en zeer slechtziende mensen op te leiden zodat ze een doel hebben en zelf in hun levensonderhoud kunnen voorzien.

Project in het kort
Kirtipur, Nepal
Hiermee helpt u 30 jonge mensen

Projectbedrag: € 14.214

Een bevlogen vrouw
Een bevlogen vrouw, Shashi Kala Singh is in haar eigen huis een opleiding gestart voor twee blinden en een dove student. Het was de eerste computeropleiding voor blinden en gehandicapten in Nepal. Na 20 jaar hard werken is dit het toonaangevende opleidingsinstituut, zonder winstoogmerk, in Nepal. Gelukkig heeft het gebouw in Kirtipur, vlak bij Kathmandu de aardbeving van april 2015 goed doorstaan en kunnen de opleidingen doorgaan. Computertraining, Engels, administratie, kaarsen maken, braille, mobiliteitstraining voor blinden, enzovoort.

Het probleem en de hulp
De slecht draaiende economie en de gevolgen van de aardbeving hebben direct invloed op het welzijn van de mensen. Blinden en gehandicapten hebben hier extra onder te lijden. Een opleiding betekent verbetering in hun leefomstandigheden. Een eigen inkomen zorgt ervoor dat ze niet meer tot last van hun familie zijn. Fancy Silver Jewelry Making is een hele bijzondere opleiding. Je gelooft je ogen niet wat hier geleerd wordt. De opleiding duurt 6 maanden. Er wordt voor vervoer van en naar de school gezorgd. Voor leerlingen die ver weg wonen wordt ook eten en verblijf geregeld. De opleidingen kosten geld, verkoop van de sieraden brengt in de opleidingsfase niet genoeg op. De Lions Werkgroep Blinden ondersteunt samen met Wilde Ganzen de opleiding van 30 jonge blinde en gehandicapten, voornamelijk vrouwen, om sieraden te maken. Stage - en werkplekken zijn toegezegd.Steun onze goed doordachte plannen met een gift! - U krijgt 50% premie van Wilde Ganzen
GanzenBankrekeningnummer: NL43 ABNA 0439 2213 15

Word donateur of geef eenmalig

Maak het verschil in het leven van mensen