Skip to main content

Stuur email : fightforsight@lions.nl

Oogzorg draait om oogartsen (01S)


Benin, in West Afrika, heeft slechts 30 oogartsen voor 10 miljoen inwoners. 21 artsen wonen in de hoofdstad Cotonou. Dus 9 oogartsen voor de overige 9 miljoen. Er worden slechts 550 staar-operaties per miljoen inwoners per jaar verricht, in plaats van het target van de WHO van 2000 per miljoen per jaar. In Benin leeft 39% van de bevolking onder de armoedegrens.

Project in het kort
Opleiding oogarts
Hiermee helpt u heel veel mensen

Het oogziekenhuis
De SLWB heeft een aantal maal het oogziekenhuis St. André de Tinré in Parakou, Noord Benin, gesteund met de aanschaf van, o.a. een operatiemicroscoop en een jeep. De aldaar werkzame Britse oogarts heeft ons verzocht om een van zijn medewerkers, Michel Gouda, een jonge algemene arts, die al enige tijd in het ziekenhuis werkt, afkomstig uit Parakou en zoon van een predikant, te ondersteunen om een volledige oogheelkundige opleiding te kunnen volgen.

De opleiding duurt 4 jaar
Deze opleiding wordt gegeven aan het Institut d'Ophthalmologie Tropicale de L'Afrique (I.O.T.A.) in Bamako, Mali. Onder het motto: ''je kunt iemand beter leren vissen, dan heeft hij z'n leven lang vis te eten'' heeft de SLWB aan dit verzoek voldaan, om zo duurzame blindheidsbestrijding in Benin te versterken. Het eerste jaar heeft hij inmiddels met succes afgesloten, zodat hij nu aan het 2e jaar kan beginnen. Wilde Ganzen ondersteunt geen opleiding voor individuele personen, dus de kosten komen ditmaal geheel voor rekening van de Lions Werkgroep Blinden.

Projectbedrag: € 44.000Steun onze goed doordachte plannen met een gift! - U krijgt 50% premie van Wilde Ganzen
GanzenBankrekeningnummer: NL43 ABNA 0439 2213 15

Word donateur of geef eenmalig

Maak het verschil in het leven van mensen