Stuur email : fightforsight@lions.nl

Slechtziende kinderen en volwassenen met een bril helpen (515)


In Afrika zijn er veel kinderen en jonge volwassenen die slecht kunnen zien door andere oorzaken dan het hebben van een cataract. Deze mensen kunnen vaak geholpen worden met zogenaamde low-vision hulpmiddelen en met goede begeleiding. Het Kilimanjaro Centre for Community Ophthalmology (KCCO) in de Sub-Sahara is een grote organisatie die zich al sinds 2001 hiervoor inzet.

Project in het kort
low-vision hulpmiddelen voor 350 kinderen en 100 volwassenen.
trainen van optometristen.

KCCO traint beginnende- en reeds werkzame optometristen ( opticiens met een vervolg-opleiding in oogziekten). KCCO verstrekt ook onderzoeksmateriaal en visuele hulpmiddelen voor kinderen en volwassenen, evenals optische apparatuur. De kinderen die visueel hulpmiddel krijgen hebben eerder al vaak een cataractoperatie ondergaan. Als resultaat kunnen deze kinderen dan normaal gaan lezen, zonder Braille, en gaan zij naar een normale school. Een grote investering in de toekomst!

Projectbedrag: € 23.928,00

Steun onze goed doordachte plannen met een gift! - U krijgt 50% premie van Wilde Ganzen
GanzenBankrekeningnummer: NL43 ABNA 0439 2213 15

Word donateur of geef eenmalig

Maak het verschil in het leven van mensen


Over Ons


Fight for Sight werkt sinds 1993 samen met Wilde Ganzen. Elke euro wordt door Wilde Ganzen vermeerderd met 50%. Bij de financiële verantwoording wordt afgelegd binnen de jaarrekening van Fight for Sight.

Copyright 2022 by Fight for Sight - The Netherlands | All rights reserved

webcreation: Free Design