Skip to main content

Stuur email : fightforsight@lions.nl

Inrichten van de oogafdeling van een ziekenhuis in Zambia (0116)


Het Macha Mission Hospital in Zambia werd al eerder geholpen door Fight for Sight (project 0992) met een jeep. Nu gaat FfS bijdragen aan de inrichting van de oogafdeling van het MMH.

Project in het kort
Het Macha Mission Hospital, en zeker de oogheelkunde trekt patiënten van binnen- en ver buiten de regio door de goede naam die het heeft. Als oogarts en optometrist zit op dit moment het echtpaar Verkerk in het MMH. Eerder al werd door FfS een jeep bekostigd om in de buitengebieden te kunnen werken. Bij dit project gaat FfS bijdragen aan uitrusting, apparatuur voor  de oogafdeling, en aan zonnepanelen. Door dit laatste is de stroomtoevoer gezekerd, erg belangrijk gezien de vele elektrische apparaten, en tijdens operaties.

Door een cataractoperatie kan iemand weer zien, maar hebben vaak wel 5 mensen of meer daar voordeel van: de patiënt kan weer zien en werken op zijn land. Daardoor komt er meer inkomen in het gezin, de staat kan belasting innen en het kleinkind dat aanvankelijk opa of oma permanent moest leiden kan weer naar school gaan.

Projectbedrag: € 85.486

Steun onze goed doordachte plannen met een gift! - U krijgt 50% premie van Wilde Ganzen
GanzenBankrekeningnummer: NL43 ABNA 0439 2213 15

Word donateur of geef eenmalig

Maak het verschil in het leven van mensen