Skip to main content

Stuur email : fightforsight@lions.nl

Oud en vreemd geld-actie


Doe mee en help het grootste en het sinds 1928 gevoerde LIONS doel blindheidsbestrijding aan de 100 duizend Euro per jaar!

Project in het kort
Als er nog 5 clubs mee doen aan de oud en vreemd geld actie voor staaroperaties in arme derde wereldlanden dan brengt de actie wederom  € 100.000 op. In het jubileumjaar 100 jaar Lions werd dit bedrag dankzij de vele kleine donaties in de vreemd- en oud geld verzamelzuilen voor het eerst gerealiseerd. In totaal heeft de Werkgroep met medewerking van een dertigtal LionClubs dan al meer dan  € 525.000 ingezameld. Al dit geld is enkel en alleen besteedt aan het hoofddoel van de Lions sinds 1928: blindheidsbestrijding. 

Het is een leuke actie

   • die jouw club in stad of dorp sympathiek in de picture brengt,
   • die weinig moeite kostwaaraan al 32 clubs meedoen,
   • met aansprekend doel: staaroperaties in arme landen

Kijk eens op onze website

Totaalbedrag : € 525.000

Wat moet je ervoor doen?

 • draaiboek opvragen bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bij de coördinator van de actie Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • zuil lenen,
 • plaatsen in je lokale supermarkt,
 • maandelijks legen, 
 • het geld sorteren naar valuta,
 • afgeven aan de coördinator.

Voor meer  informatie zie ons laatste jaarverslag en/of  bezoek onze website.
Een enkele verzamelzuil is al goed voor 66 staaroperaties per jaar. 90% Van de Nederlanders heeft nog oud en vreemd geld in huis. Supermarkten en Lions bieden gezamenlijk de oplossing om met dat dode geld iets goeds te doen. De opbrengst per zuil varieerde van € 800 tot € 2.000 per jaar. Omdat een eenvoudige oogoperatie in arme derdewereldlanden al voor € 15 gedaan kan worden, kregen, met de totale opbrengst tot heden, zo'n kleine 20.000 blinden het zicht terug. Stel je dat toch eens voor. De hulp worden hoofdzakelijk in Afrika, India en Nepal verricht, meestal in samenwerking met lokale organisaties waaronder plaatselijke Lionsclubs. Sinds de start van de actie hebben onze verzamelzuilen in minder dan 1% van de Nederlandse supermarkten gestaan. We kunnen dus nog jaren doorgaan. Er zijn zuilen die zelfs meerdere jaren in één supermarkt staan, met nog steeds een prima resultaat. De actie wordt uitgevoerd voor Fight for Sight, het samenwerkingsverband van Wilde Ganzen, de stichting Lions Werkgroep Blinden en Lions Clubs International Foundation USA. Wilde Ganzen verhoogde het door ons verzamelde bedrag met 50%.

Steun onze goed doordachte plannen met een gift! - U krijgt 50% premie van Wilde Ganzen
GanzenBankrekeningnummer: NL43 ABNA 0439 2213 15

Word donateur of geef eenmalig

Maak het verschil in het leven van mensen