Skip to main content

Stuur email : fightforsight@lions.nl

Lions Fight for Sight in zwaar getroffen gebied Nepal


Lions Fight for Sight samen met Eye Care Foundation bij een oogkamp in het zwaarst door de aardbeving van 25 april 2015 getroffen gebied in de bergen van Nepal.

Hulp voor zwaar getroffen gebied in Nepal
Het Himalaya Eye Hospital in Nepal en Eye Care Foundation Amsterdam zijn beide voortgekomen uit activiteiten van Lions. Eye Care Foundation en Lions Fight for Sight ondersteunen de oogkliniek in Nepal met een gezamenlijk doel: Het zelfstandig maken van de kliniek met behoud van de zorg voor de armste Nepalezen. Deze keer was de Lions Fight for Sight samen met Eye Care Foundation bij een oogkamp in het zwaarst door de aardbeving van 25 april 2015 getroffen gebied in de bergen van Nepal.

Het dorp Barpak is sinds enkele weken weer met een auto bereikbaar over een weg met grote stenen en kuilen langs diepe afgronden. Van de twaalfhonderd huizen staat er nog maar een handvol overeind, de rest is ingestort of zwaar beschadigd. De mensen wonen in golfplaten hutten en tenten. De verhalen van de bewoners zijn schrijnend. Hun gastvrijheid en levensmoed overweldigend. Nu de weg weer open is worden bouwmaterialen met tractoren aangevoerd.

Oogkamp
De hulpverleners zijn vertrokken met uitzondering van Jica, Japan International Cooperation Agency. Het motto Build Back Better. Deze stichting heeft een leerlingenbouwplaats ingericht in Barpak. Groepen van 30 Nepalezen wordt geleerd hoe ze aardbevingsbestendig kunnen bouwen. Het oogkamp is in het lager gelegen en beter bereikbare Baluwa. Dr. Indra en zijn team hebben enorme ervaring om in een korte tijd de ogen van heel veel mensen te controleren. De opkomst viel wat tegen, waarschijnlijk door de zware regen. Slechts 160 mensen werden gecontroleerd, kregen een bril of andere medisch zorg. 12 mensen ondergingen een staaroperatie. 2 uur werk voor dr. Indra.

Word donateur of geef eenmalig

Maak het verschil in het leven van mensen